Nyheter

UMM, Oslo, 18. og 19. oktober, fordeling av klasser

18. oktober: alle solistklasser

Blås: Bærum musikk- og kulturskole, Kunnskapssentret i Sandvika

Sang, stryk og gitar: Oslo musikk- og kulturskole, Tøyenbekken 5

 

19. oktober: alle duoer/ensembler

Oslo musikk- og kulturskole, Tøyenbekken 5

Spillelister og informasjon til deltakerne

I vedleggsmenyen til høyre finner du informasjon om det regionale mesterskapet i Oslo 18. og 19. oktober. Der finner du:

 

 • Viktig informasjon til deltakerne (i både word- og pdf-format)
 • Spilleliste sang - Oslo, 18. oktober
 • Spilleliste stryk kl. 1 og 3 - Oslo, 18. oktober
 • Spilleliste stryk kl. 2 og 4 - Oslo, 18. oktober
 • Spilleliste gitar - Oslo, 18. oktober
 • Spilleliste messing - Bærum, 18. oktober
 • Spilleliste treblås - Bærum, 18. oktober
 • Spilleliste ensemble kl. 1 og duo - Oslo, 19. oktober
 • Spilleliste ensemble kl. 2 og 3 - Oslo, 19. oktober

Program UMM Oslo og Bærum

Se oversikt til høyre med program, jury og rom for den enkelte instrument-, duo- og ensemble klasse.

Resultatlister treblås og messing, Bærum 18.10.2014

Last ned dokument til høyre for å se resultater for treblås og messing.

Resultatlister sang, stryk og gitar 18.10.2014

Resultatlistene for sang, stryk og gitar, se dokumenter til høyre.

Resultatlister duo og ensembler, Oslo 19. oktober.

Resultatlister for duo og ensembler kan lastes ned til høyre.

Resultater UMM 2015

Her finner du årets resultater i UMM Øst.

 

 

Spillelister

Da er de endelige spillelistene lagt ut. (02.11.15)

Små justeringer kan fortsatt skje – sjekk spillelisten i løpet av den siste uken før du skal spille.

Kammermusikk lørdag 21.11 i Bærum.

Slagverk, treblås og messing søndag 22.11 i Bærum.

Piano søndag 22.11 i Oslo.

 

Alle er satt opp i "tidsgrupper". Det er både for at du skal kunne gå og høre på de som er i samme gruppe som deg - sitt gjerne inn og hør på om du har lyst,  og ikke minst fordi det blir justeringer av enkelttidspunkter underveis.

Vi vil be om at alle møter i god tid og senest 45 minutter før den oppsatte spilletiden for den «spillegruppen» de er satt i. Alle må være forberedt på at de kan bli innkalt til spilling litt før oppsatt tid. Alle deltakere må registrere seg ved informasjonsbordene i resepsjonen i 1. etg begge spillesteder.

 

Spilletid i semifinalen er maksimum 10 minutter. Deltagerne velger selv repertoaret:

Det spilles maksimum 10 minutter av det påmeldte repertoaret i det regionale mesterskapet. Deltakeren står fritt til å velge hva som skal spilles innenfor den tidsrammen.

 

Må du endre repertoar, skal det skje i løpet av en uke fra du har mottatt infoskrivet fra UMM – senest 30.oktober.

(Fristen for å endre repertoar er nå gått ut).

 

Vi har sendt et epostbrev til deg, med litt informasjon om arrangementet.
Om du ikke har mottatt dette, si i fra: torkel.oien@kulturskoleradet.no

Akkompagnement

Som det står i reglementet:

Til regionalt mesterskap må deltakere selv skaffe og betale akkompagnatør. Det er bare tillatt med akustisk, "live"-akkompagnement (ikke cd, YouTube o.l.).

 Kommunikasjon om noter må også skje mellom utøver og akkompagnatør hvis ikke annet er avtalt.

 

Vi har gjort avtale med 2 akkompagnatører som kan ringes til:

Anita Wegger, mob 932 64 658

Ole Christian Haagenrud, mob. 900 57 687

De holder av søndag den 22.11 fram til og med 26.10, men man kan også forsøke etter dette.
Så ta kontakt med dem så snart som mulig, om du ikke allerede har noen andre til å akkompagnere deg.

Kunngjøring av resultater

Prisvinnerne fra Mesterskapet kunngjøres på det enkelte spillested:
kl. 18:00 i Oslo søndagen og 16:00 i Bærum begge dager.
Alle deltagerne vil få diplom. Resultatene legges også ut på nettsidene til UMM.

UMM i Oslo 2015

I 2015 arrangeres det regionalt mesterskap i Oslo lørdag 21. og 22.november

 

Ungdommens Musikkmesterskap, Øst, finner sted på Oslo musikk- og kulturskole (piano), Tøyenbekken 5, Oslo, søndag 22. november og Musikk og kulturskolen i Bærum (duo og kammermusikk, blåsere og slagverk), Otto Sverdrups Plass 4, Sandvika, lørdag 21. og søndag 22.november.

 

 

 

Bærum musikk- og kulturskole står for to dager og Oslo musikk- og kulturskole en dag.

Kammermusikk lørdag 21.11 i Bærum.

Slagverk, treblås og messing søndag 22.11 i Bærum.

Piano søndag 22.11 i Oslo.

 

Årets jurymedlemmer

Kammermusikk

Hanne Gundersveen

Tok eksamen ved Norges Musikkhøgskole i 1988 med saxofon som hovedinstrument.  Har jobbet som saxofonlærer ved de kommunale kulturskolene i Oslo og i Ski kommune, samt som undervisningsinspektør i Oppegård kulturskole. Har hatt utstrakt virksomhet som frilansmusiker ved forsvarets korps, samt oppdrag med symfoniorkestre, korps,saxofonkvartett og storband, og som solist i ulike sammenhenger. Mye brukt som dirigent og instruktør ved seminarer og kurs (saxofon, treblås, skolekorps og janitsjar) Har erfaring som jurymedlem ved ulike musikkmønstringer og konkurranser, som UMM og UKM.

 

Terje Moe Hansen

Terje Moe Hansen er i dag en av våre viktige internasjonale musikkambassadører.

Han er den første som har virket som permanent fiolinprofessor i Norge, Sverige og Danmark samtidig.

En viktig oppgave for ham har vært arbeidet med unge talenter. Han er representert med førsteprisvinnere i alle klasser i Ungdommens musikkmesterskap og førsteprisvinner i nordiske konkurranser som Polstjerneprisen.

Han er i dag en etterspurt gjestelærer internasjonalt, og ved the European Teacher Association internasjonale samlinger, er han den mest benyttede foreleseren og presenteres ofte som lærernes lærer.

Terje Moe Hansens metodiske bøker har vært en internasjonal døråpner for ham, og bøkene benyttes ved ledende musikkinstitusjoner i Europa og USA. Hans metode er også presentert i ledende musikktidsskrifter som The Strad.

 

Lars Haugbro

Lars Haugbro hadde en strålende klaverdebut i Oslo i 1982 og har siden hatt en rekke opptredener som solist og kammermusiker i Skandinavia, Italia, Spania, Russland og USA. Han har vært solist med flere symfoniorkestre, bl.a. Oslo Filharmoniske Orkester, og har gjort en rekke opptak i TV og radio for NRK.
Haugbro har hovedfag i musikkvitenskap fra Universitetet i Oslo og diplomeksamen i klaver fra Norges musikkhøgskole. Hammerklaverstudier og forskning i Haydns klavermusikk resulterte i en doktorgrad i «Eighteenth-Century Performance Practice» ved Cornell University, USA, i 2002.
Lars Haugbro har i flere år vært ansatt som 1. amanuensis ved Norges musikkhøgskole og lektor i klaver ved Foss videregående skole. Med sin omfattende bakgrunn er han en høyt skattet pedagog, og flere av hans elever har vunnet priser i konkurranser, holdt konserter og vært solister med symfoniorkestre i inn- og
utland. Han benyttes ofte som jurymedlem, bl.a. i UMM i Oslo.

 

 Piano 

Désirée Paulsen Bakke debuterte i Universitetets Aula i Oslo 1981. Samme år tok hun klavereksamen ved ”Staatliche Hochschule fur Musik und Theater” i Hannover, og i 1983 tok  hun Masterdiplomeksamen ved Norges Musikkhøgskolen.

Hun har studert hos Eline Nygaard, Einar Steen-Nøkleberg, Jens Harald Bratlie, Albert Ferber og Malcolm Bilson.

Désirée Paulsen Bakke vant 1. pris i Ungdommens Pianomesterskap i 1971 og 1974, og hun spilte med Harmonien i Bergen 1970,  og med Filharmonien i Oslo i 1981.Hun har mottatt en stipend som Rikskonsertenes Débutsøtte, Klæstads legat, Fond for utøvende kunstnere og Norsk Musikkfond.

  Désirée Paulsen Bakkes virke som pianist, kammermusiker og akkompagnatør har ført til konserter i Russland, USA, Portugal, Tyskland, Sverige og Norge.

 Klaverduoen Kafarova /Bakke ga ut en CD på plateselskapet Centaur Records  i USA, 2007 med verker av Rachmaninoff og Medtner.

P.Ruckerz i magasinet Fanfare skrev:

”It,s hard to imagine this suite  played with more sympathy and conviction. Certainly it is worthy of comparison with the Argerich/Rabinovitch and Ax/Bronfman readings.”

 I tillegg til freelancevirksomhet, er Désirée Paulsen Bakke ansatt som akkompagnatør ved Norges Musikkhøgskole.

 

Lina Braaten

 Våren 2005 tok Lina diplomeksamen ved Norges Musikkhøgskole i Oslo, etter studier på Griegakademiet i Bergen og Sibeliusakademiet i Helsinki.

Hun er prisbelønnet både som kammermusiker og solopianist, bl.a. med 1. pris i Nordic Lied Duo Competiton, og 3. pris i Malmö Nordiska Pianotävling 2004.

Lina har vært solist med Bergen Filharmoniske Orkester, hatt solorecital ved den prestisjetunge Ultimafestivalen i Oslo, og holdt solo- og romansekonserter i Tokyo i forbindelse med Griegjubileet- 07.

I tillegg til sin freelancevirksomhet er Lina spesielt etterspurt som akkompagnatør både hos instrumentalister og sangere, og arbeider ved Norges Musikkhøgskole og ved KHIO avd. Operahøgskolen.


Kari J. Kvernberg Dajani (1972) er utdannet klaverpedagog, pianist og musikkviter fra Østlandets musikkkonservatorium (1991-1995), Norges Musikkhøgskole (1995-97) og musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo (2004-2006). Studerte klaver hos professor Einar Henning Smebye. Jobber for tiden som frilanspianist, samt som klaverpedag og akkompagnatør ved Edvard Munch vgs og Oslo musikk- og kulturskole.

 

 

 

 

 

Eva Herheim har sin utdannelse innen klaver og kammermusikk fra Rogaland musikkonservatorium, Hochschule für Musik i Würzburg og Utrecht Conservatorium i Utrecht. Hun har ledet musikklinjene på Sortland- og Manglerud videregående skole og er for tiden avdelingsleder for musikk på Foss videregående skole i Oslo.

 

 

 

 


Mattias Johansson (1974) er utdannet pianist og pianopedagog ved Musikhögkolan i Malmö, Sibeliusakademiet i Helsinki og Norges Musikkhøgskole.

Han arbeider for tiden som pianolærer og akkompagnatør ved Edvard Munch videregående skole samt bruksklaverlærer ved Norges Musikkhøgskole.

Som frilans pianist har han turnert og spilt omtrent 60 konserter og eventer over hele landet med Rein Alexander. I 2003 og 2007 var han repetitør ved Oscarsborgoperaen i forestillingene Tryllefløyten og Carmen, og i 2013 var han sammen med operasangerne Nils Harald Sødahl, Rita Hegre og Anna Einarsson på Rikskonsertturné i India.

 

 

Anne Eline Riisnæs hadde sin klaverdebut i Oslo i 1977. Året etter avla hun diplomeksamen ved Norges musikkhøgskole, og senere fulgte studier i Wien, Østerrike. Hun har hatt en rekke konserter i inn- og utland, både som solist og akkompagnatør, og vært solist med bl.a. Oslo Filharmoniske Orkester, Bergen Filharmoniske Orkester og symfoniorkestrene i Trondheim og Stavanger. Riisnæs har turnert for Rikskonsertene, gjort en rekke opptak i radio og TV for NRK, medvirket på flere plateinnspillinger, og våren 2011 ga hun ut sin første solo-CD (”Return”) med verker av Haydn, Brahms, Berg og Gershwin.

Repertoaret spenner fra Bach til nyskrevet musikk, flere komponister har skrevet verker til henne, og i de senere årene har hun også engasjert seg i oppføringspraksis/hammerklaver.

 Anne Eline er ansatt ved Institutt for musikkvitenskap, Universitetet i Oslo, og Norges musikkhøgskole.

 

 

Treblås

 Morten Apelman ble født i Sandefjord i 1971. 

Apelman er utdannet ved Østlandets Musikkonservatorium, Norges Musikhøgskole, Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Samt studert privat hos Bruno Martinez ved Operaen i Paris. 

 

Han er ansatt som klarinettist i Forsvarets Stabsmusikkorps siden 1998.

Apelman dirigerer for tiden Nordre Nesodden skolekorps og mottok i 2011 prisen som årets dirigent/instruktør av NMF Viken for dette arbeidet.

 

 

 

 

 

Åshild Henriksen studerte på Norges Musikkhøgskole , der hun tok en mastergrad i klassisk utøvende saxofon i 2011. 

Hun jobber i dag som frilans musiker med vikariater i de forskjellige profesjonelle 

ensemblene i Norge, som Forsvarets Musikk og Det Norske Blåseensemble.  

Hun er også fast medlem i saxofonkvartetten Current.  

 

 

 

 

Messing

Jan Fredrik Christiansen er født i Lebesby, Finnmark, og har studert med professor Harry Kvebæk, Fetsund, William J. Overton, BBC Symphony Orchestra og Adolph Herseth, Chicago Symphony Orchestra. Han har vært ansatt som alternerende solotrompetist i Oslo-Filharmonien fra 1966 til 1973 og deretter som solotrompetist til han gikk av med pensjon i 2007. 

Jan Fr. Christiansen var professor ved Norges Musikkhøgskole inntil 2013. Han har også vært fast medlem av gruppen Oslo Sinfonietta siden 1989.

 I den siste tid har han drevet en utstrakt free-lance virksomhet i inn- og utland, som musiker og pedagog. Som trompetist særlig i Japan, Danmark og Irland, og som gjesteprofessor ved Royal Northern College of Music i Manchester, Sibelius-akademiet i Helsinki og musikkonservatoriene i Leipzig, Tyskland og Udine, Italia. 

 

Jan-Olav Martinsen.

Ansatt som hornist i Oslo Filharmonien siden 1997.  Var ansatt i Den Norske Operas orkester 1983-1997. Viktigste lærere har vært Frøydis Ree Wekre og Kjell Erik Arnesen.

Underviser ved Norges Musikkhøgskole. Prosjektmusiker i det Norske Kammerorkester og er medlem av Norwegian Brass Expo.

 

 

 

 

Slagverk

Hector Novas

 "Hector Novas (Argentina) studerte trommer i Buenos Aires ved “Conservatorio Manuel de Falla” i Argentina, ved Østlandets Musikkonservatoriet i 1988 og tok master i musikkpedagogikk i 2005 ved Universitet i Oslo. Hector har spilt med en rekke kjente artister i Argentina, bl.a. Astor Piazzolas sangerinnen, Amelita Baltar. I tillegg til å ha jobbet som frilans musiker i Norge, har han også medvirket i flere Rikskonsert-programmer, vært medlem i bandet The Jazz Police og også arbeidet innenfor både klassisk og populær musikk. I dag jobber han som slagverklektor ved Edvard Munch Videregående skole ved siden av å være frilans». 

UMM I OSLO 2016

I 2016 arrangeres det regionalt mesterskap i Oslo-området lørdag 19. og søndag 20.november

 

Ungdommens Musikkmesterskap, Øst, finner sted på Oslo musikk- og kulturskole, Tøyenbekken 5, Oslo

og Musikk og kulturskolen i Bærum, Otto Sverdrups Plass 4, Sandvika

 

I 2016-2017 er mesterskapet åpent for følgende disipliner: gitar, messingblås, treblås, sang, stryk og kammermusikkgrupper.

 

Alle ensembler skal spille på lørdagen, i Sandvika.

Alle blåsere spiller solo på søndagen, i Sandvika.

Gitar, sang og stryk spiller solo på søndagen, i Oslo.

 

Direkte til påmeldingen       Påmeldingsfrist: 1. oktober 2016.

 

Årets jurymedlemmer

Her finner du juryene til årets UMM.
Ikke bilder og CVer som i fjor - men navn og hvilken jury de sitter i.

Så kan du kanskje google dem selv...?

Åshild Kyvik Bauge

sang

Wenche Halland

sang

Geir Tore larsen

strykere

Terje Moe Hansen

strykere

Bjarne Magnus Jensen

strykere

Ingrid Gudim

strykere

Sven Lundestad

gitar

Andreas Karlsen

gitar

Christine Møklegaard

Treblås

Hanne Gundersveen

Treblås

Jan Fredrik Christiansen

Messing

Jan Roger Øren

Messing

Catrine Le Clerck

Ensemble

Eling Myrset

Ensemble

Lars Haugbro

Ensemble

Resultater UMM 2016, Region Øst

Her ligger nå resultatlistene fra helgens UMM i Region Øst.

Dere som ikke var tilstede på utdeling av diplom og juryuttalelser, vil få disse tilsendt i posten.

TUSEN TAKK FOR INNSATSEN - ALLE SAMMEN!

 

Spillelister

Kjære deltaker!

Her ligger nå spillelistene.
Om du, etter at du har sett gjennom spilleplanen, er i tvil om hvor og hvilken dag du skal spille - ta kontakt.
Les tilsendt info nøye. Du finner det samme brevet på denne siden.

 

UMM Øst finner sted på Oslo musikk- og kulturskole (gitar, sang og stryk, samt 3 ensembler), Tøyenbekken 5, Oslo, søndag 20. november og Musikk og kulturskolen i Bærum Otto Sverdrups Plass 4, Sandvika, lørdag 19. (duo og kammermusikk) og søndag 20.november  (blåsere).

 

Vi vil be om at alle møter i god tid og senest 45 minutter før den oppsatte spilletiden for den «spillegruppen» de er satt i. Alle må være forberedt på at de kan bli innkalt til spilling litt før oppsatt tid. Alle deltakere må registrere seg ved informasjonsbordene i resepsjonen i 1. etg begge spillesteder.

 

Spilleplan

Finner du på denne nettsiden.

Les denne nøye, og meld tilbake umiddelbart dersom noe skulle være uklart/feil! Frist: 04.11

Små justeringer kan fortsatt skje – sjekk spillelisten i løpet av den siste uken før du skal spille.

Repertoar og spilletid

Spilletid er maksimum 10 minutter. Deltagerne velger selv repertoaret:

Det spilles maksimum 10 minutter av det påmeldte repertoaret i det regionale mesterskapet. Deltakeren står fritt til å velge hva som skal spilles innenfor den tidsrammen.

Må du endre repertoar, skal det skje i løpet av en uke fra du har mottatt dette brevet – senest 6.november

UMM i Sandvika og Oslo, 18. og 19. november 2017

I år er UMM i Oslo regionen lagt opp slik:

 

Lørdag 18. november

Ensembler: Bærum kulturskole, Otto Sverdrups plass 4, Sandvika

Slagverk: Bærum kulturskole, Otto Sverdrups plass 4, Sandvika

 

Søndag 19. november

Solistklasser:
Blås: Bærum kulturskole, Otto Sverdrups plass 4, Sandvika
Piano klasse 1&2: Oslo kulturskole, Tøyenbekken 5, Grønland/Oslo
Piano klasse 2&3&4: Edvard Munch videregående skole, Ullevålsveien 5, Oslo

Spillelister Oslo og Sandvika

Spillelistene for Oslo og Sandvika 18.-19. november er nå lagt ut. Sjekk listene fortløpende da endringer kan forekomme. Repertoaroversikt legges ut i forkant av mesterskapet.

Merk at piano klasse 2 vil foregå enten på Oslo kulturskole eller Edvard Munch videregående skole. Alle som deltar på solo piano vil få spille på flygel.

 

Alle deltagere møter opp 45 minutter før tildelt spilletid for registrering og videre veiledning av videre forberedelse til mesterskapet.

 

Prisutdelinger skjer på de respektive spillestedene:

Lørdag 18. november kl. 16.45, Bærum kulturskole: kammermusikk og solo slagverk

Søndag 19. november kl. 13.00, Bærum kulturskole: messing

Søndag 19. november kl. 16.30, Bærum kulturskole: treblås

Søndag 19. november kl. 17.00, Edvard Munch videregående skole: piano klasse 2, 3 & 4

Søndag 19. november kl. 17.00, Oslo kulturskole: piano klasse 1 & 2

 

Masse lykke til med forberedelsene!

 

 

Repertoarlister kammermusikk og solo.

I vedlleggene finner dere repertoar som er meldt inn ved påmelding til mesterskapet. Maksimumtid må ikke overskride 10 minutter. Dersom maksimumstiden overskrides kan det trekkes i poengsum, samt at juryen forbeholder seg retten til å bryte av.

 

Repertoaroversiktene er inndelt i:

 • Kammermusikk
 • Solo blås og slagverk
 • Piano

Alle listene er alfabetiske etter fornavn eller navn på ensemble.

Det er ikke lest korrektur på innsendt repertoar.

Resultatlister UMM 2017/2018 i Sandvika/Oslo

Her finner dere resultatlister fra helgens mesterskap i Sandvika/Oslo. Resultatene står i samme rekkefølge som spillelistene.

 

 • Resultater kammermusikk og solo slagverk.
 • Resultatliste messingblås.
 • Resultatliste treblås.
 • Resultatliste piano klasse 1.
 • Resultatliste piano klasse 1+2
 • Resultatliste piano klasse 2
 • Resultatliste piano klasse 3 + 4