UMM-premie ga fin opplevelse og nyttig erfaring

KÄLLUNGE: Astrid Bjelland fra Hjelmeland gjorde det skarpt i UMM 2017-2018, og ble belønna med tur til og oppdrag på Gotland. – Det ble en berikende opplevelse, sier 20-åringen fra Hjelmeland.

 

Hun var superfinalist i Ungdommens musikkmesterskap 2017-2018, og har i mange UMM markert seg med fine prestasjoner, noe som har gitt henne både høye poengsummer og som deretter har blitt belønna med flere fine premier.

 

Astrid er 20 år og studerer for tida ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos Ulla Miilmann, hvor hun går sitt andre år på bachelor i utøvende klassisk tverrfløyte.

 

Oppdrag på Påskfestivalen Gotland

 

Som en av førsteprisvinnerne i Ungdommens Musikkmesterskap 2017-2018, fikk hun i premie en invitasjon til en kunst- og musikkfestival i Sverige, nemlig Påskfestivalen Gotland. Festivalen ble startet opp i 2017 med Gisela Herb som initiativtaker og administrator, og består av en rekke konserter og kunstutstillinger i løpet av påska.

 

– Jeg fikk opptre på tre konserter på tre ulike arenaer, og jeg sitter igjen med en god og positiv erfaring. Jeg fikk svært gode tilbakemeldinger på mine opptredener, og publisitet både på radio og i en lokalavis. Konsertene var en fin sammensetning av lokale musikere og andre skandinaviske artister. Jeg spilte flere stykker for solofløyte samt et stykke sammen med en jevnaldrende, dyktig pianist, Maria Bue Kessel, forteller Astrid. Hun satte også pris på å få oppleve Gotland.

 

– Jeg fikk muligheten til å oppleve et nytt og særegent sted som mange kanskje ikke kjenner så godt til. Det var en veldig berikende opplevelse og jeg er takknemlig som fikk denne muligheten gjennom Ungdommens musikkmesterskap, sier Astrid Bjelland.