Stipendutdeling: Ånun Lund Rej Minnefond

Stipendutlysning: Ånun Lund Rej Minnefond

KOLBOTN: Ånun Lund Rej Minnefond deler ut stipend for å inspirere barn og unge til kreativ aktivitet, nysgjerrighet, kunstnerisk utvikling og mellomfolkelig forståelse. Inntil 60.000 kroner utdeles årlig, normalt fordelt på to stipendmottakere. Søknadsfrist i år er 1. mai.

 

Målgruppen for stipendet er barn og unge som legger for dagen kreativitet og entusiasme innen klassisk musikk, komposisjon, tegning/maling, skriving eller prosjekt om andre kulturer.

 

Øvre aldersgrense på søketidspunkt er 15 år i musikk og 12 år på øvrige felt. Midlene kan brukes på måter som bidrar til å videreutvikle den enkeltes særskilte interesser og anlegg.

 

Søknadsfrist er 1. mai, og du finner søknadsskjema og annen informasjon på anunminnefond.no.

 

Omkom ti år gammel

 

Stiftelsen som står bak minnefondet ble opprettet i 1991 av foreldrene til Ånun Lund Rej, som ti år gammel omkom i en taubaneulykke i de sveitsiske Alper i 1990. Ånun - som blant annet var elev ved Oppegård kulturskole - viste i løpet av sitt korte liv en glødende interesse for en rekke kunstneriske og vitenskapelige områder.

 

Stiftelsen ønsker at fondet skal stimulere andre barn og unge i deres utvikling innen ulike kunstarter og kreativ virksomhet. Det er i tråd med Ånuns interesser og idealer at det årlig deles ut stipend til barn og unge. Siden minnefondet ble opprettet er det utdelt over én million kroner.

 

Blant tidligere prismottakere fins Ludvig Gudim, Trond Sagbakken, Joakim Røbergshagen, Guro Kleven Hagen, Sonoko Miriam S. Welde, Ragnhild og Eldbjørg Hemsing, Ingeborg Christophersen, Sara og Catharina Chen, Julie og David Coucheron, Frida Fredrikke W. Wærvågen, Vilde Frang og Ingrid Røynesdal.