Dansk-tysk-norsk på Europeisk konsert

OSLO: Årets musiker i UMM 2016-2017 Aksel Rykkvin får selskap av den danske fiolinisten Kaya Møller og den tyske akkordeonisten Julius Schepansky på Europeisk konsert i forbindelse med det nasjonale mesterskapet i UMM 2017-2018.

 

Europeisk konsert arrangeres om kvelden lørdag 20. januar 2018. På konserten kunngjøres også semifinaleresultatene fra samme dag, og det deles ut diplomer. Likeså annonseres det hvilke førsteprisvinnere som går videre til søndagens finale.

 

Aksel Rykkvin (14) som i flere år har imponert et internasjonalt publikum som guttesopran, synger nå baryton. Som Årets musiker i forrige UMM ble han blant annet belønnet med 50.000 kroner. Rykkvin ble nominert til spellemannpris som «Årets nykommer» for sitt debutalbum i 2016. Ved talentlinjen Musikk på Majorstuen og i barnekoret ved Den norske opera har han i mange år studert hos sangpedagog Marianne Willumsen Lewis. Sin første sangundervisning fikk han fra femårsalder i Oslo domkirkes guttekor hos sangpedagog Helene Haarr. Aksel Rykkvin har hatt mange solistoppdrag både i inn- og utland samt på radio og tv.

 

Les om da Aksel Rykkvin ble Årets musiker 2016-2017

 

Danske Kaya Møller (20) har spilt fiolin siden hun var seks år gammel. Nå studerer hun ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hos professor Serguei Azizian. Åtte år gammel var hun første gang solist med Danmarks Radios Symfoniorkester, og har spilt med orkesteret flere ganger siden. Hun har vunnet flere internasjonale konkurranser og har i likhet med Rykkvin hatt solistoppdrag både i hjemlandet og utenlands.

 

Julius Schepansky (19) begynte å spille akkordeon da han var sju år. Fra 2006 til 2014 var han elev ved musikkskolen i hjembyen, og fra 2014 til 2017 studerte han med professor Claudia Buder i Münster. For tiden studerer han i Essen med professor Mie Miki, hvor han også tar timer i jazzpiano. Også Schepansky kan vise til flere førsteplasser i konkurranser, og han har fått flere priser og stipend samt opptrådt internasjonalt en rekke ganger. Som artist har han et fokus på samtidsmusikk og improvisasjon.