Hemsing-søstrene: – UMM har betydd enormt for oss

Hemsing-søstrene: – UMM har betydd enormt for oss

UMM har betydd enormt mye for både Eldbjørg og meg, og vi har mange hyggelige minner fra deltakelse fra svært ung alder. Det sier Ragnhild Hemsing, som i likhet med søsteren Eldbjørg gjør internasjonal karriere som fiolinist.

 

GODE UMM-MINNER:

Ragnhild (t.v.) og Eldbjørg

Hemsing har gode minner

og erfaringer fra UMM.

 

– Jeg husker spesielt godt første gangen jeg var med i Ungdommens musikkmesterskap. Da var jeg åtte år gammel og konkurransen ble arrangert i Stavanger. Helt uventa fikk jeg tildelt en talentpris. Det var fantastisk inspirerende, sier Ragnhild Hemsing.

 

Søsteren Eldbjørg minnes spesielt da hun noen år seinere vant hele konkurransen og som premie fikk et solistoppdrag med Kringkastingsorkesteret, noe som resulterte i framføring av Bartoks «Fiolinkonsert nr. 2» i Store Studio i Oslo. Det var starten på mange store solistoppdrag.

 

– Vi deltok begge i alle aldersklasser i UMM, både solo og kammermusikk med duo og trio. Dette var mens vi var elever ved Barratt Due musikkinstitutt. En viktig del av det å være med i konkurranser er å sette seg mål og ha noe å øve mot. Det var variert repertoar å øve inn, og vi lærte også ved å lytte til de andre som var med. Å være med i UMM var en god erfaring som inspirerte og motiverte oss som musikere, sier Eldbjørg og Ragnhild.

 

– Juryen hadde alltid noe positivt å si til alle deltakerne, og det var et hyggelig sosialt miljø der vi fikk møte barn og ungdom på vår egen alder fra hele Norge, sier Ragnhild.

 

Nå jobber både Eldbjørg og Ragnhild Hemsing som solister og kammermusikere, og har også etablert sin egen klassiske musikkfestival i Valdres, Hemsingfestivalen.

 

– Vi takker UMM som ga oss en viktig erfaring og opplevelse på veien til det profesjonelle musikklivet!