Nettstedet umm.no ombygd – mer brukervennlighet for alle

TRONDHEIM: Samtidig som påmeldinga til Ungdommens musikkmesterskap 2021–2022 åpner, «reåpner» mesterskapets nettsted umm.no – i oppusset versjon. Målet med ombygginga har vært å øke brukervennligheten for både deltakere, juryer, publikum og media.

 

Fasaden er ikke mye endra, men innvendig er strukturen annerledes. Nye menypunkt skal gjøre det lettere å finne fram til riktig «rom» – uavhengig av om du kommer innom hvilken anledning du har for å besøke nettstedet. Og i rommene skal det også være enklere å finne informasjon du trenger.

 

Det du kanskje merker på forsida, er at hovedmenyen i topp har fått noen nye menypunkt. Blant annet For deltakere og For juryer, som gjør det lettere for deltakere og jurymedlemmer i både de regionale mesterskapene og det nasjonale mesterskapet å finne "sin" informasjon. Under menypunktet Arrangement er det omorganisert noe, for at alle besøkere lettere skal finne rett informasjon. Nyheter er også et nytt menypunkt, og her finne du naturlig nok alle nyhetssakene på umm.no. Og under Om UMM finner du sånt som Reglement, kontaktinformasjon, personvernerklæring og brukerveiledning.

 

Det er også blitt lettere å manøvrere mellom de ulike sidene på nettstedet samt opp og ned på hver enkelt side.

 

Det rullerende bildegalleriet har blitt noe smalere og det har kommet ny tekst i bunnen, i en såkalt footer, med en annen struktur.

 

Holder du så markøren over menypunktene, får du fram mye undermenypunkt – som UMMs arrangører håper er selvforklarende og entydige.

 

Oppussingsarbeidet er utført av kommunikasjonssjef Egil Hofsli og rådgiver Jens Nyland i Norsk kulturskoleråd, med god assistanse fra MindDesign, som yter både support og programmering til nettstedet umm.no.

 

Skulle du stå fast og ikke finner informasjon du forventer å finne på umm.no, kan Egil Hofsli kontaktes per e-post: egil.hofsli@kulturskoleradet.no.

 

UMM er et samarbeid mellom Norsk kulturskoleråd, Musikkpedagogene Norge, Norges Musikkorps Forbund og Norges musikkhøgskole.

 

Tekst: Hege Arstad (Utlagt: 2. juni 2021)