Agder

Ungdommens Musikkmesterskap - Kristiansand 2020

Det er svært gledelig at Ungdommens musikkmesterskap – Kristiansand (UMM) etter noen år i dvale, igjen har blitt en arena for unge dyktige musikere i Agder som spiller klassisk musikk. Vi jobber videre for at dette skal bli en trygg, spennende og god utfordring videre for unge talenter fra Agder.

 

Lørdag 14. november: UMM Kristiansand 2020 med presentasjonsklasse for piano

UMM - Kristiansand 2020 er for de som er født fra 2002 til og med 2014:

  • klasse 1, 2 og 3: sang, stryk, klassisk gitar, slagverk, messing, treblås
  • klasse A og B: kammermusikk.

For at UMM skal være en arena for alle instrumenter vil vi fra og med i år ha demonstrasjonsklasse for piano. Det vil si at pianister kan delta. De vil få juryuttalelse og diplom, men kan altså ikke komme videre til nasjonalt mesterskap i Oslo.

UMM - Kristiansand 2020 skal gå av stabelen i Musikkens hus i Kristiansand.

 

Lørdag 31.oktober: Forberedende Mesterklasse for UMM deltagere

Talent sør/Lørdagsskolen inviterer til Mesterklasser for de forskjellige instrumentgruppene som en forberedelse til UMM 2020. Lørdag 31. oktober i Kilden teater og konserthus. Det vil bli egen påmelding til dette når endelig info er klar.

 

Deltagernes møte med juryen

Vi ønsker at møtet med juryen skal være en positiv og inspirerende opplevelse. Derfor jobber vi for å sette sammen en jury som er godt kvalifisert, og godt i stand til å gi konstruktive og inspirerende tilbakemeldinger til deltagerne. Vi håper at vi også i år får rom for å gi muntlige tilbakemeldinger i tillegg til skriftlige. For å «kalibrere» juryene nasjonalt, jobber vi for å få et erfarent jurymedlem fra et annet distrikt til Kristiansand til høsten.

 

Å være lærer på UMM

Det er svært hyggelig å se hvordan dere lærere følger opp, motiverer og inspirerer deres elever når de skal spille på UMM. Hyggelig også at dere i møte med andre elever enn deres egne er imøtekommende og oppmuntrende.

 

Informasjon om påmelding og frister for dette kommer nærmere sommeren, men flott hvis dere allerede nå kan begynne å motivere elever dere ser kan ha utbytte av å delta.