Agder

Det regionale mesterskapet avlyst - som fysisk arrangement

Det regionale mesterskapet i Kristiansand er blant mesterskapene som nå er avlyst - som fysisk arrangement - på grunn av den tiltakende koronapandemien. Men deltakerne får muligheten til å spille for en jury likevel, via digitale opptak.

 

Informasjon om dette sendes til alle påmeldte deltakere.

 

Les også: Nyhetssak om høstens regionale mesterskap - med oppdatert informasjon om avlysninger.

Ungdommens Musikkmesterskap - Kristiansand 2020

Lørdag 14. november 2020 er det igjen klart for regionalt Ungdommens musikkmesterskap (UMM) for Agder. UMM Kristiansand vil bli arrangert i Sigurd Lie Salen, Musikkens hus, Knuden – Kristiansand kulturskole.

 

UMM 2020 er for de som spiller klassisk musikk og er født fra 2002 til og med 2014.

Arrangementet vil bli gjennomført i tråd med gjeldende smittevernregler.

 

Instrumentgrupper som kan delta 2020/21:

  • Solo klasse 1, 2 og 3 for instrumentene: sang, stryk, klassisk gitar, slagverk, messing, treblås
  • Kammermusikk, klasse A og B
  • Konsertklasse – piano (se info nedenfor)

De som deltar i solo klasse 1,2 og 3 og kammermusikk vil få juryuttalelse og pris/poeng. De med høyest poengsum vil bli sendt videre til nasjonalt mesterskap i Oslo, januar 2021.

 

For detaljert info, sjekk: Reglement UMM

Påmelding finner dere her: Påmelding

 

Påmeldingsfrist: 1. oktober. Rabatt ved påmelding før 20. august. (se reglement)

 

Konsertklasse for pianister

Nytt i år er at det er mulig for pianister å delta utenfor konkurranse i konsertklassen. De vil få juryuttalelse og diplom, men kan altså ikke komme videre til nasjonalt mesterskap i Oslo, siden piano ikke er med som disiplin nasjonalt i år.

 

Lørdag 31.oktober: Forberedende Mesterklasse for UMM deltagere

Talent sør/Lørdagsskolen inviterer til Mesterklasser for de forskjellige instrumentgruppene som en forberedelse til UMM 2020. Dette vil foregå lørdag 31. oktober i Kilden teater og konserthus. Det vil bli egen påmelding til dette når endelig info er klar.

 

Deltagernes møte med juryen

Vi ønsker at møtet med juryen skal være en positiv og inspirerende opplevelse. Derfor jobber vi for å sette sammen en jury som er godt kvalifisert, og godt i stand til å gi konstruktive og inspirerende tilbakemeldinger til deltagerne. Vi håper at vi også i år får rom for å gi muntlige tilbakemeldinger i tillegg til skriftlige. For å «kalibrere» juryene nasjonalt, jobber vi for å få et erfarent jurymedlem fra et annet distrikt.

 

Å være lærer på UMM

Det er svært hyggelig å se hvordan dere lærere følger opp, motiverer og inspirerer deres elever når de skal spille på UMM. Hyggelig også at dere i møte med andre elever enn deres egne er imøtekommende og oppmuntrende.

 

UMM Agder arrangeres i samarbeid mellom Norsk kulturskoleråd - Agder, Knuden - Kristiansand kulturskole og Norges Musikkorps forbund - sør